Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Palaa takaisin tapahtumien listaukseen

Suomalaisen taiteen ilta

9.8.2022 klo 18:00 – 19:30
Kellarikalleria

Tiistaina 9.8.2022 vietetään Tove Janssonin ja suomalaisen taiteen päivää. Suonenjoen Kellarikalleriassa vietetään tämän päivän kunniaksi suomalaisen taiteen iltaa, johon paikallinen näyttämötaiteilija Jukka Virtala on kutsunut mielenkiintoisen ja nimekkään joukon eri taiteen alan tekijöitä.

Ohjelmassa on luvassa mm. laulua, performansseja, keskustelua, runoutta ja stand upia. Illan aikana pohditaan myös taiteen tekemisen eri teemoja ja yleisö voi osallistua keskusteluun mukaan. Ohjelman aloittaa laululla monista televisio- ja teatteritöistä tuttu näyttelijä Terhi Suorlahti ja tapahtuman päättää Mikko Vaismaan stand up -esitys.

TAPAHTUMAAN ON VAPAA PÄÄSY. MAX. 70 KATSOJAA.

Esiintymässä ja keskustelmassa:
Mikko Vaismaa, stand up -koomikko
Terhi Suorlahti, näyttelijä
Leo Kosonen, arkkitehti
Minna Kauhanen, lavastaja
Raili Vesterinen, lausuntataiteilija

Tilaisuuden vieraiden esittelyt:

Terhi Suorlahti on tullut kotimaiselle yleisölle tutuksi mm. viihdeohjelma Putouksesta ja komediasarjasta Rehtori. Suorlahti on toiminut näyttelijänä myös lukuisissa maamme teattereissa, kuten Kansallisteatteri ja Svenska Teatern, ja tehnyt rooleja useissa kotimaisissa elokuvissa. Suomalaisen taiteen illassa kuullaan Suorlahden acapella-laulua.

Mikko Vaismaa on jyväskyläläinen Suomen eturivin stand up -koomikko, joka tuo lavalle hauskaa, ihmisläheistä ja hyväntahoista huumoria. Vaismaa valittiin vuonna 2007 vuoden koomikkotulokkaaksi. Mikon jokainen esitys on aina yleisönsä näköinen ja Kellarikalleriassa nähtävä esitys on varmasti ainutkertainen kokemus.

Raili Vesterinen on suonenjokelainen pitkän linjan lausuntataitelija. Vesterinen on työskennellyt Sisä-Savon kansalaisopiston lausunnan opettajana vuodesta 1970 lähtien. Lisäksi hän on pitänyt useita omia lausuntailtoja ja esiintynyt erilaisissa produktioissa ja tilaisuuksissa. Vuonna 2007 Vesteriselle myönnettiin taiteen edistämisen Suonenjoki-palkinto. Vesteriseltä kuullaan Kellarikalleriassa Sudenmorsian-monologeja.

Leo Kosonen on kuopiolainen yliarkkitehti, joka on toiminut kaupunkisuunnittelijana ja tutkijana. Kosonen on Kuopiossa toimivan luovien alojen yhdistys Myllyn puheenjohtaja. Kosonen on myös kuvataitelija, jolla on ollut niin yksityisiä kuin kansainvälisiäkin näyttelyitä 90-luvulta lähtien. Leo Kosonen on esiintynyt pelimannina Kaustisilla ja hänen lauluaan kuullaan myös Kellarikalleriassa.

Minna Kauhanen on toiminut lavastajana, skenografina ja suunnittelijana eri puolella Suomea. Hän on tehnyt töitä teatterin, television, elokuvan, tanssin, maalauksen ja näyttelyiden parissa. Kauhanen on valmistunut maisteriksi Lavastustaiteen laitokselta. Hänen viimeisin kuvataidenäyttely oli Kuopion pääkirjastolla kesäkuussa 2022. Kauhanen osallistuu tapahtuman keskusteluosuuteen.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta