Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Palaa takaisin tapahtumien listaukseen

Seimi-joulukonsertti

3.12.2023 klo 14:00 – 15:00
Suonenjoen Kirkko - Asemakatu 11, 77600 Suonenjoki

Savolaisen Osakunnan Laulajien (SOL) Seimi-joulukonserteissa soi niin rakastettuja, perinteisiä suomalaisia joululauluja kuin muuta tunnelmallista joulumusiikkia. Myös yleisö pääsee yhtymään yhteislauluihin.

Lauluyhtye Rajattoman ’Joululaulu’ (Tervehtii jo meitä..) on jo muodostunut monille jouluklassikoksi, ja Martti Helan ’Hiljainen joululaulu’ on herkkä, tunnelmoiva joululaulu. SOL julkaisee keväällä pitkästä aikaa levyn, ja konserttien ohjelmassa on useita maistiaisia levyn annista: esimerkiksi kuopiolaisen Ahti Sonnisen SOLlille säveltämä ’Aamun kuoro’ sekä Kiuruveden oman säveltäjän Mikko Sidoroffin ’Kerubiveisu’.

Konsertissa kuullaan toki myös perinteikkäät Leevi Madetojan ’Arkihuolesi kaikki heitä’, Jean Sibeliuksen ’On hanget korkeat, nietokset’ sekä ’Maa on niin kaunis’. Ulkomaisista sävellyksistä mukaan valikoitui mm. englantilainen ’Coventry carol’, amerikkalaissäveltäjien Morten Lauridsenin ’O magnum mysterium’ ja Eric Whitacren ’Lux Aurumque’ sekä venäläisen Sergei Rahmaninovin ’Bogoroditse devo’.

SOL menestyi upeasti viime kesän Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa saavuttaen kultaleiman. Kilpailuohjelmistostamme kuullaan joulukonserteissa kaksi norjalaista sävellystä: Knut Nystedtin ylistävä ’Gloria’ sekä Trond Kvernon voimakas ’Ave maris stella’.

Lämpimästi tervetuloa Seimi-joulukonsertteihin!
2.12. klo 14 Nilsiän kirkko
2.12. klo 18 Siilinjärven kirkko
3.12. klo 14 Suonenjoen kirkko

Vapaa pääsy, käsiohjelma 20€/10€, kannatushinta 30€

Verkkosivut:
https://solkuoro.fi/

Facebook:
https://www.facebook.com/solkuoro/

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta