Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Palaa takaisin tapahtumien listaukseen

Rauhan patalaput – nukketeatteria aikuisille

14.3.2024 klo 18:00 – 19:00
Kellarikalleria, Olavi Leskisen katu 12, 77600 Suonenjoki

Pieksämäkeläisen Salaisen teatterin tuottama Rauhan patalaput -nukketeatteri vierailee Kellarikalleriassa torstaina 14.3. klo 18. Esityksen kesto on noin tunti ja liput (15 e) voi varata 040 744 9829.

Rauhan patalaput on kertomus iäkkäästä Rauhasta, joka elää jo omissa maailmoissaan ja palaa vain hetken samaan todellisuuteen kolmen keski-ikäisen tyttärensä kanssa. Rauha on ollut intohimoinen patalappujen virkkaaja, patalaput ovat hänen luovuutensa kukkasia. Rauhan vuoteen äärellä tyttärille nousevat pintaan monenlaiset tunteet: häpeä, syyllisyys, unelmat, ilot ja pettymykset. Yhteistä on sisaruus, huoli äidistä, suru hänen väistämättä lähestyvästä kuolemastaan.

Vieläkö on voimia unelmoida, vaikka niveliä kolottaa, olkapäät natisevat, polvet pettävät ja häpeä ja syyllisyys painavat? Alastomissa tyttärissä konkretisoituvat elämän kehoon jättämät jäljet, mutta myös elämänilo ja kunnioitus erilaisuutta kohtaan. Rauha tyttärineen on elänyt täyteläistä elämää ja niin kauan kuin on rakkautta, on myös toivoa ja elämää.

Pieksämäellä toimiva Salainen Teatteri on valmistanut 25-vuotisen olemassaolonsa aikana nukketeatteriesityksiä lapsille ja esiintynyt mm. Nukkekodilla ja muutaman vuoden ajan omassa tilassa Laaksotiellä elokuvateatterin alakerrassa. Aikuisille teatteri on tehnyt monologeja ja runoesityksiä. Nyt on aikuisten nukketeatterin vuoro.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta