Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Palaa takaisin tapahtumien listaukseen

Lego-taiteilija Mikael Falin: Jatkoyhteys-näyttely

15.11.2023 klo 11:00 – 8.12.2023 klo 15:00
Kellarikalleria, Olavi Leskisen katu 12, Suonenjoki

Mikael Falinin Jatkoyhteys-näyttely on Lego-taiteilijan 10-vuotisjuhlanäyttely:

”Vuonna 2013 lähdin ensimmäisen kerran liikkeelle Legojeni kanssa. Tuolloin käytettävissä oli nykyistä vähemmän palikoita, mutta mielenkiinto Legoihin oli vähintään yhtä voimakasta kuin on vielä tänäkin päivänä. Puuttuvat palikat korvattiin mielikuvituksella – ja tällä selvittiin myös rakenteista, joita en ehkä olisi vielä tuolloin osannut.

Kymmenen vuotta myöhemmin ei enää tarvitse turvautua pelkkään mielikuvitukseen. Nykyinen osaamiseni ja osien tuntemus auttaa visioideni toteuttamisessa. Vaikka rakennustyyli on muuttunut täysin, aiheet ja mielenkiinnon kohteet ovat säilyneet.

Pienoismallit rakennetaan tarkasti esikuviensa mukaan, ja niissä pyritään ottamaan huomioon mahdollisimman paljon aitoja yksityiskohtia. Leikkisästi voisi sanoa, että teos on onnistunut silloin kun se ei enää näytä Legoista tehdyltä. Tämä kuvastaa hyvin rakennustyyliäni, joka on siloteltu ja viimeistelty. Kun pienoismalli näyttää aidolta ­– se herää eloon. Pienet mallit kertovat isompien esikuviensa tarinaa.

Rautatiekaluston, kuorma-autojen ja työkoneiden lisäksi näyttelyssä on mukana myös suuri linja-autovarikkoa kuvaava teos, jonka olemme rakentaneet yhdessä vaasalaisen Lego-taiteilija Jere Keski-Hannulan kanssa.”

Jatkoyhteys-näyttely on auki maanantaisin ja torstaisin klo 14–18, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 11–15 sekä lauantaisin klo 10–16 ja sunnuntaisin klo 12–16. Näyttelyn avajaisia juhlistetaan keskiviikkona 15.11. klo 18–20 Kellarikallerian Harmaassa salissa.

Näyttelyyn on vapaa pääsy, tervetuloa!

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta