Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Palaa takaisin tapahtumien listaukseen

Jukka Virtala: ”On Off Stage” ja ”Viitteellinen vaate” -teatterinäyttely

3.8.2022 klo 11:00 – 26.8.2022 klo 15:00
Olavi Leskisenkatu 12, 77600 Suonenjoki

Visuaalinen suunnittelu on osa näyttämötaiteilija Jukka Virtalan työtä ohjaajana ja esiintyjänä. Virtalan teatterinäyttely koostuu näyttämöstä, takahuoneinstallaatiosta ja esiintymisasuista eli ”viitteellisistä vaatteista”.

Teatteripuvustus kertoo ajankuvasta, roolihenkilön statuksesta ja elämäntilanteesta. Asuihin voi sisällyttää symboliikkaa, viitteitä historiaan ja vaikutelma on luotava lyhyessä hetkessä. ”Juuri valmistumassa olevan Kuninkaan narri”-esityksen gable hood -päähineen valmistanut muotoilija Kirsi Hieta käyttää osuvaa termiä ”viitteellinen vaate”. Tavoitteena ei ole replika tai rekonstruktio, vaan käytännöllinen ja teoksen dramaturgiaan sopiva teatteriasu.

Kellarikalleriassa on esillä teatteri- ja konserttiasuja, jotka ovat samaan aikaan esityskäytössä. Näin ollen osa asuista vaihtuu ja käy keikalla näyttelykuukauden aikana. Pysyvän näyttelykokonaisuuden luo Englannin kuningas Henrik VIII:n aikaan (1509-1547) sijoittuvan Kuninkaan narri -esityksen asut.

Jukka Virtala on Iisvedeltä kotoisin oleva monialainen teatterintekijä. Jukan työura esiintyjänä alkoi kaudella 1995-1996 Teatteri Eurooppa Neljän, Åbo Svenska Teaterin ja Kirjurinluodon Kesäteatterin produktioissa. Samoihin aikoihin hän ohjasi Kaj Chydeniuksen läpisäveltämän musiikkiteatteriteoksen ”Karhunainen” (Teatterisusi, Turku) ja aloitti työt koreografina ja kouluttajana.

Kellarikallerian Harmaa sali.

Avajaiset ti 2.8. klo 18, avoin tilaisuus.

Avoinna:
ma, to 14-18, ti, ke, pe 11-15.
Vapaa pääsy

Valokuva: Pukusovitus roolihahmosta Thomas Wolsey näytelmästä ”Kuninkaan narri”. Kuvaaja: Kirsi Hieta

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta