Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki
Palaa takaisin tapahtumien listaukseen

”Ihanat kamalat koulutaulut” -näyttely

6.3.2023 klo 14:00 – 30.3.2023 klo 18:00
Kellarikalleria, Olavi Leskisen katu 12

Opetustauluja käytettiin kouluissa opetuksen apuvälineinä havainnollistamaan opettajan puhuttua opetusta ja täydentämään oppikirjoja. Vanhemmissa oppikirjoissa oli hyvin vähän kuvitusta. Opetustaulut ovat palvelleet hyvin menneen ajan mediana.

Näyttely herättää monenlaisia muistoja niille aikuisille, jotka ovat istuneet koulunpenkillä ja niille, jotka ovat opettaneet näiden kuvataulujen avulla. Koulutaulut avaavat uuden ikkunan tarkastella maailmaa kaikenikäisille näyttelyssä kävijöille.

”Ihanat kamalat koulutaulut” -näyttelyssä voimme tutkia taulujen yksityiskohtaisia esityksiä ja oppia kuvituksista lisää. Ihmiskehon poikkileikkaukset ja kansanvalistukseen liittyvät kuvitukset ovat tunteita ja kysymyksiä herättäviä. Opimme myös menneen ja nykyisen maailman ajattelutapojen ja asenteiden eroista.

Opetustaulujen taiteellinen taso yllättää ja ihastuttaa. Asialla ovat olleet ansiokkaat taiteilijat ja taitavat kuvittajat. Ebba Masalinin kasviaiheiset opetustaulut ovat kokeneet suuren suosion painokuvina. Opetustauluista on tullut haluttuja sisustustauluja moniin koteihin.

Kellarikalleriassa on esillä koulutauluja kasveista, eläimistä, historiasta, kulttuureista, mukana on raamatunkertomuksia, kansallismaisemia, kaupunkeja ja nähtävyyksiä. Näyttelyn koulutaulut ovat perintöä Suonenjoen alueen lakkautetuista kouluista.

Vapaa pääsy.

Kellarikalleria avoinna:
ma, to klo 14-18
ti, ke, pe klo 11-15

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta