Siirry sisältöön
Tourism - Visit Suonenjoki
Palaa takaisin tapahtumien listaukseen

Anne Matilainen – Pinnan alla taidenäyttely

28.10.2022 klo 11:00 – 18.11.2022 klo 15:00
Kellarikalleria, Olavi Leskisen katu 12, Suonenjoki

Pinnan alla -näyttely Suonenjoen Kellarikalleriassa sukeltaa pinnan alle kolme kertaa eri tavoin: Akvarellit vievät katsojan veden pinnan alle ja merellisiin aiheisiin. Puukynäpiirrokset kuljettavat maan alle maahisten maisemiin. Näyttelyn tekstit, runot ja satukirjan katkelmat porautuvat alitajuntaan ja aikuisuuden kuoren alle.

Jokaisessa meissä asuu luova ja leikkivä lapsi. Lapsi minussa halusi leikata, liimata, sommitella ja askarrella. Siksi näyttelyssä on pieniä koteja tai huoneita, joissa asuvat mielikuvitushahmot tai jungilaiset arkkityypit. Ne voisivat olla koronakoteja, sillä huoneet on tehty pääosin maskilaatikoista.

Materiaaleina olen käyttänyt maskilaatikoita ja muita laatikoita, kankaita, tapetteja, väripapereita, valmiita kuvia ja omia piirroksia. Idean Munamuorin tarinaan sain oppilaani Niilon kirjoitelmasta. Idean koronakoteihin sain oppilaaltani Emilialta, joka kysyi miksi minulla on niin paljon maskilaatikoita. Kiitos heille ideoista, joita he tietämättään antoivat. Kiitos myös katsojille ja kävijöille, jotka ovat hetken osana tarinaa – pinnan päällä tai alla.
– Anne Matilainen

Avajaiset to 27.10. klo 18. Tervetuloa!

Kellarikalleria avoinna
ma, to klo 14-18
ti, ke, pe klo 11-15
VAPAA PÄÄSY

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta