Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki

Terveiset Leppävirran Tanssi-, taide- ja puuhaleiriltä!

Tanssinopettaja Karoliina Kauhanen

Kansalaisopiston tarjontaan on muotoutunut alakouluikäisille suunnatut päiväleirit kesän alkuun, joita oli tänä kesänä Rautalammilla, Suonenjoella ja Leppävirralla. Seuraavaksi terveisiä Leppävirran Tanssi-, taide- ja puuhaleiriltä, jossa olivat mukana kädentaitojen opettaja Anna-Kaarina Kalliokoski sekä tanssinopettaja Karoliina Kauhanen.

Leirin ohjelmaan kuului kesäisiä puuhia sisällä ja ulkona, pelailua, askartelua ja tanssia. Askarteluina oli muun muassa nappitöiden tekemistä sekä jääpalavärjäystä. Tanssitunneilla tehtiin erilaisia liikkumisharjoitteita, tanssikoreografioita sekä omia tansseja. Ja halukkaat pääsivät leirin päätöspäivänä esittämään harjoiteltuja tansseja vanhemmille.

Leppäkertun koululle kokoontui 20 leiriläistä puuhailemaan ja taiteilemaan viiden päivän ajaksi 6.–10. kesäkuuta. Haastattelin viimeisenä leiripäivänä muutamia leiriläisiä (Kerttu Jokitörmä, 11v., Onni Laitinen, 10v., Vilina Kosunen, 8v., Elsi Jaatinen, 9v., Hilkka Pihkanen, 8v. ja Sara Koponen, 9v.) viikon tunnelmista.

Mitkä olivat kolme parasta asiaa leirillä?

Kerttu: kaverit, tanssi ja käsityöt (ja välipalat, erityisesti kiisseliJ)

Onni: Käsityö, ulkoilu ja hauskat pelit.

Vilina: Seurakallion pihalla leikkiminen, tanssihippa, omat eväät.

Elsi: Saippuakuplien puhaltelu, tanssi ja kässä.

Hilkka: Saippuakuplat, kässä, sisäpiilonen.

Sara: Tanssi, saippuakuplat, kassien teko (=jääpalavärjäys).

Kysymykseen, mikä oli tylsää leirillä Vilina kertoi, että tylsää oli ”Odotteleminen, kun ei saanut vielä tanssia”. Ja Hilkan mielestä ”Kässän siivoominen oli tylsää”. Kertun ajatuksissa leirillä ei ollut kuitenkaan yhtään tylsiä hetkiä: ”Olisin voinut olla vielä kolme viikkoa täällä”.

Monelle leirillä oli ennestään joitakin tuttuja, mutta joillekin kaikki olivat täysin uusia kasvoja. Leirillä oli mahdollista tutustua uusiin kavereihin, mitä Kerttu ja Sara sanoivat odottavansa myös seuraavalta leiriltä.

Bonuksena vielä Kertun oma kysymys itselle ja vastaus siihen:

-Pidätkö leirikavereihisi yhteyttä vielä leirin jälkeen?

-TODELLAKIN! Ens viikolle on jo suunniteltu Ellan kanssa tekemistä.

Syksyn tullen voi suunnitella tekemistä myös kansalaisopiston kursseilla, joko oman kaverin kanssa tai tutustua kurssilla uusiin kavereihin. Lasten kursseja on tarjolla muun muassa teatterissa, tanssissa, musiikissa ja kuvataiteissa. Mutta nyt, HYVÄÄ JUHANNUSTA!

Karoliina Kauhanen

Kirjoittaja on Sisä-Savon kansalaisopiston tanssinopettaja

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta