Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki

Soveltavalla liikunnalla (erityisliikunta) tarkoitetaan sellaisten henkilöiden liikuntaa, joilla on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua yleisesti tarjolla olevaan liikuntaan ja joiden liikunta vaatii soveltamista ja erityisosaamista. Soveltavan liikunnan kohderyhmänä ovat erityisesti toimintarajoitteiset, pitkäaikaissairaat sekä ne yli 65-vuotiaat henkilöt, joiden toimintakyky on selvästi heikentynyt iän, vamman tai pitkäaikaissairauden takia.

Soveltavan liikunnan kuntosaliryhmät on suunniteltu kierto- tai pariharjoitteluna, jonka tarkoituksena on lisätä ja ylläpitää voimaa ja lihasmassaa.

Soveltavan liikunnan vesiliikuntaryhmissä on tarjolla perinteistä vesikuntopiiriä, joissa jumpataan niin ilman välineitä kun välineiden kanssa.
Ryhmiä on kohdennettu, M15-, M16-, M17- ja TULE-ryhmille sekä erityisuimakortin omistajille. Lisäksi on soveltavan liikunnan avoimia ryhmiä järjestetään pitkäaikaissairaille ja muille henkilöille, joiden toimintakyky on heikentynyt.

Muita soveltavan liikunnan ryhmiä ovat

Kuntojumppa, joka pitää sisällään liikuntasalissa tapahtuvaa perusjumppaa välineillä ja ilman.

Venyttely, jossa keskitytään perusvenyttelyyn.

Tasapainoryhmät, joissa keskitytään harjoittelemaan tasapainoa ja kehonhallintaa erilaisia apuvälineitä käyttäen. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa jalkojen ja keskivartalon lihaksia.

Peliporukat, joissa pelaillaan lupsakasti erilaisia pelejä soveltaen.

Yhteystiedot

Anna-Mari Paananen
erityisliikunnanohjaaja
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta