Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki

Perheliikunta on liikuntaa, jota koko perhe- ja lähipiiri – lapset taaperoista, teineihin, vanhemmat, isovanhemmat, kummit ja ystävät – voivat harrastaa yhdessä.

Sitä pystyy harrastamaan missä vaan mahdollisuuksien mukaan omatoimisesti ulkona tai sisällä, oman perheen kesken tai osallistumalla järjestettyyn toimintaan.

Se on monipuolista perheen aktiivista yhdessäoloa kotona ja eri ympäristöissä kaikkina vuodenaikoina.

Tärkeintä on yhdessäolo, vuorovaikutus, porukalla tekeminen ja yhteiset kokemukset. Perheellä on tärkeä rooli lasten aktiivisuuden/liikunnallisuuden kannalta.

Kotoa saamansa mallin mukaan lapset oppivat, että liikkuminen kuuluu arjen rutiineihin. Perheen kanssa liikkuminen, ulkoileminen ja touhuaminen ovat valintoja, joiden myötä lapset oppivat liikkumisen kuuluvan päivittäiseen elämään. Yhteinen tekeminen aikuisten ja muiden lasten kanssa opettaa lapselle vuorovaikutustaitoja, toisen kuuntelemista ja kunnioittamista sekä myönteistä suhtautumista toisiin. Yhteisistä kokemuksista riemuitseminen sekä kaikkien perheenjäsenten huomioonottaminen ovat pieniä, mutta tärkeitä kasvun paikkoja. Kannustaminen kokeilemaan ja onnistumisista iloitseminen auttavat lasta muodostamaan myönteisen minäkuvan. Ne ovat oleellisia askeleita kohti liikunnallista ja terveellistä elämäntapaa.

Lasten ja vanhempien yhdessä liikkuminen voi lisätä molempien ikäryhmien fyysistä aktiivisuutta ja omaehtoista liikuntaa sekä kohentaa kuntoa. Myös muulla eri-ikäisten yhdessä liikkumisella voidaan edistää sekä lasten ja nuorten, että aikuisten fyysistä aktiivisuutta ja hyvinvointia.

Syyskuun pilottiryhmät

Kohderyhmänä on perheet, joilla on 3-5-vuotias lapsi (s. 2018-2020). Koko perhe, myös isovanhemmat saa osallistua toimintaan, tekeminen on suunnattu varhaisiässä oleville lapsille.

10 ensimmäistä perhettä mahtuu mukaan / ryhmä.

Ryhmä 1. lauantaisin kello 12:00-12:45

Ryhmä 2. lauantaisin kello 13:00-13:45

Perheliikunta on kaikille maksuton.

Ilmoittautuminen ryhmiin alkaa 9.8.2023 kello 10 ja päättyy 25.8.2023 kello 18.

Kokoontumiskertojen sisältö

Perheliikunta järjestetään Lintharjun liikuntakeskuksen liikuntahallissa. Ryhmien käytössä on pukuhuoneet 4-6.

Tulevien kertojen sisältö tulee olemaan keskitettynä motoristen perustaitojen ympärille

Kerta 1. 9.9.2023

-Tutustuminen, pelit/leikit, ryhmässä toimiminen ja keskustelua perheliikunnasta.

Kerta 2. 16.9.2023

– Tasapainotaidot (pystyasennot, pyöriminen,heiluminen yms.)

Kerta 3. 23.9.2023

– Liikkumistaidot (käveleminen, juokseminen,hyppiminen, kiipeileminen yms.)

Kerta 4. 30.9.2023

– Käsittelytaidot (vierittäminen, heittäminen, potkiminen, kiinniottaminen yms.)

Lisäksi perhe pääsee uimaan omatoimisesti loka-, joulukuun aikana kerran hallin aukioloaikojen puitteissa.  2 aikuista ja 2-3lasta.

Yhteystiedot

Päivi Heiskanen
liikunnanohjaaja
Ella Paananen
liikunnanohjaaja
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta