Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki

Kesätyöseteli on tarkoitettu nuoren omaehtoisen kesätyöpaikan hakemisen tueksi.

1. Nuorten kesätyöseteli kesällä 2022

Seteli voidaan myöntää yritykselle, yhdistykselle tai säätiölle, joka solmii 15–19-vuotiaan suonenjokelaisen nuoren kanssa työsuhteen, joka kestää vähintään kaksi viikkoa. Nuoren tulee olla täyttänyt 15 vuotta 31.12.2021 mennessä, ja hän voi täyttää korkeintaan 20 vuotta vuoden 2022 aikana. Suonenjokelaiseksi katsotaan Suonenjoella kirjoilla oleva tai Suonenjoella peruskoulun tai lukion käynyt nuori.

Yritys, yhdistys tai säätiö sitoutuu maksamaan nuorelle vähintään toimialan työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Työsuhteesta tehdään kirjallinen työsopimus.

Kesätyösetelin arvo on enimmillään 50 % työntekijälle maksetusta palkasta, kuitenkin korkeintaan 300 euroa / nuori.

Kesäsetelituki jaetaan siten, että jokainen hakeva yritys saa vähintään yhden nuoren työllistämiseen setelin. Tämän jälkeen määräraha jaetaan tasapuolisesti hakeneille yrityksille niin kauan kuin määrärahaa riittää.

Jokainen nuori etsii itse kesätyöpaikan.

2. Nuorten kesäyrittäjyysseteli

Kesäyrittäjyysseteli voidaan myöntää suonenjokelaiselle opiskelijalle, jolla on opinto-oikeus voimassa Savon ammattiopistossa, Savonia-ammattikorkeakoulussa tai Itä-Suomen yliopistossa vähintään kesäyrityksen toiminta-ajan loppuun asti, ja joka sitoutuu oppilaitoksensa Nuori Yrittäjyys -ohjelmaan tai on suorittanut 4H-yhdistyksen yritysakatemiakoulutuksen, ja pyörittää omaa NY-yritystään osana opintojaan vähintään kuukauden ajan ajanjaksona 1.5.–31.8.2022. Tuen saadakseen kesäyrittäjyysohjelmaan hakevan henkilön tai henkilöiden yritysidean on oltava liiketaloudellisesti perusteltu.

Tuen määrä on enintään 300 euroa / henkilö. Tuki maksetaan kaupungin työllisyysrahoista.

Suonenjoen kaupunki on varannut kesätyöseteliin ja kesäyrittäjyysseteliin vuodelle 2022 yhteensä 10 000 euroa.

Kesätyösetelin ja Kesäyrittäjyyssetelin hakeminen

Hakemukset tulee toimittaa liitteineen sähköpostilla 31.8.2022 mennessä vapaa-aikakoordinaattori Niina Miilunpohjalle. Maksatukset tehdään syyskuun loppuun mennessä. Myöhässä tulleita hakemuksia ei käsitellä. Otsikoi sähköposti Kesätyöseteli tai Kesäyrittäjyysseteli.

Hakemukset

Niina Miilunpohja
vapaa-aikakoordinaattori

Lisätietoja Suonenjoen kaupungin työllisyyspalveluista

Minna Hynninen-Tuovinen
työllisyyskoordinaattori
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta