Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki
Palaa takaisin tapahtumien listaukseen

Helena R.: Blue zone, moai, ikigai -taidenäyttely

23.11.2022 klo 11:00 – 16.12.2022 klo 15:00
Kellarikalleria

Helsinkiläinen taiteilija Helena R. (Helena Roininen) tuo sinistä sävyä Kellarikallerian Harmaaseen saliin näyttelyllään Blue zone, moai, ikigai. Blue zone -alueet ovat vyöhykkeitä, joissa ihmisillä on todettu olevan pidempi ja onnellisempi elämä kuin muualla. Ikigai on okinawalaisittain tärkeä syy herätä uuteen päivään, koska kokee intohimoa ja että joka päivä on tärkeitä tehtäviä täytettävänä.

Näyttelyssä sininen väri toimii maalausten pohjavireenä ja ehtymättömän inspiraation lähteenä. Yhdessä maalauksessa muistellaan myös 1998 vuoden mansikkakarnevaaleja. ”Sininen on aina ollut lempivärini, lapsesta asti. Sinistä, taivaansinistä, väriä löytyy lähes jokaisesta maalauksestani, tahattomasti ja yllättäen. Maalauksissani havaittavissa oleva yhteisöllisyys ja vilpitön, hyvä seura, ihmisen parhaat ystävät sekä taustalla oleva vesielementti viitoittavat tietä sinisille vyöhykkeille”.

Näyttelyn maalaukset kertovat tarinaa nykymaailmaa lohduttavista tavoista, kuten matkustus, kulinaristiset ja lihan ilot sekä luxustuotteet kuten timantit, joita Helena ripotellee maalauksiinsa huolettomasti, kun sille päälle sattuu.

Vapaa pääsy!

Kalleria avoinna:
ma, to klo 14-18 ja ti, ke, pe klo 11-15

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta