Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki

Kasvatus- ja perheneuvontaa – matalalla kynnyksellä. Apua tarjolla lapsiperheiden eri elämäntilateisiin.

Kasvatus- ja perheneuvontaa tarjotaan lapsen hyvinvoinnin, yksilöllisen kasvun ja myönteisen kehityksen edistämiseksi, vanhemmuuden tukemiseksi sekä lapsiperheiden suoriutumisen ja omien voimavarojen vahvistamiseksi.

Haluamme tukea perheenne niitä tekijöitä, joiden varassa lapsen yksilöllinen kasvu ja myönteinen kehitys toteutuvat. Haluamme myös työskennellä kanssanne lapsen arkielämän mahdollisissa kriisitilanteissa traumatisoitumisen vähentämiseksi ja perheenne toimintakyvyn palautumiseksi.

Perheneuvonnan ohjaus, neuvonta ja tukikäynnit ovat suunnattu alle 18-vuotiaille lapsille ja heidän vanhemmille. Kasvatus- ja perheneuvonnan työskentely perustuu yhteistyöhön – perhe on itse oman tilanteensa asiantuntija. Annamme tilanteissanne käyttöönne ammatillisen osaamisemme. Mikään arjen haaste ei ole liian pieni tai suuri, ettemmekö voisi yhdessä selvittää ja suunnitella miten juuri teidän tilanteessa olisi hyvä edetä. Palvelu on maksutonta.

Voitte itse ottaa yhteyttä perheneuvolaan tai pyytää arjessa kohtaamianne ammattilaisia varaamaan ajan.

SavoGrown kunnat (Keitele, Pielavesi, Rautalampi, Suonenjoki, Tervo ja Vesanto) ovat tehneet ratkaisut siitä, että lapsiperheet voivat halutessaan asioida myös muiden SavoGrow-kuntien kasvatus- ja perheneuvonnan toimipisteissä. Näissä tilanteissa ota yhteyttä p. 040 6241813.

Olette lämpimästi tervetulleita!

Kasvatus- ja perheneuvonnan sosiaalityöntekijään ja psykologiin voi ottaa yhteyttä puhelimitse ma–ke klo 10–11.

Kristiina Auvinen
kasvatus- ja perheneuvonnan sosiaalityöntekijä
044 7570 758

Perheiden sähköinen asiointikanava

Sähköisen asioinnin kautta saat tukea myös virka-ajan ulkopuolella silloin, kun sinulle sopii. Tule tutustumaan ja antamaan palautetta sivuista!

Perheasioiden sovittelusta säädetään avioliittolain 5 luvussa ja sosiaalihuoltolain 17 §:ssä. Avioliittolain mukaan perheessä esiintyvät ristiriidat ja oikeudelliset asiat on ensi sijassa pyrittävä ratkaisemaan perheenjäsenten keskinäisissä neuvotteluissa ja sopimuksella.

Perheasioiden sovittelijat antavat pyynnöstä apua ja tukea silloin, kun perheessä esiintyy ristiriitoja. Sovittelu on tarkoitettu lapsiperheille, joissa vanhemmat miettivät eron mahdollisuutta. Sovitteluun voi hakeutua myös perhe, jossa vanhemmat ovat jo eronneet ja perhe pyrkii sopeutumaan uuteen elämäntilanteeseen.

Kirkon perheneuvonta (Kuopio) tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen ja perheen kysymyksissä sekä elämän kriisitilanteissa. Eroryhmä järjestetään syksyisin.

Keskustelemaan voit tulla yhdessä puolisosi kanssa tai yksin. Myös perheenjäsenet ovat tervetulleita keskustelemaan heitä koskevissa asioissa. Keskusteluissa asiakasta tuetaan tunnistamaan tunteita, etsimään toimivia vuorovaikutusmalleja ja löytämään ratkaisuja parisuhteeseen ja perhetilanteeseen. Keskustelut ovat maksuttomia ja ehdottoman luottamuksellisia. Keskustelut onnistuvat myös etäyhteyksin.

Voit ottaa yhteyttä kun:

– on vaikea puhua toisen kanssa

– jatkuvat riidat raastavat parisuhdetta

– koet vieraantumista läheisessä ihmissuhteessa

– läheisyys tai seksielämä ei suju

– suhteessa on uskottomuutta

– perheessä on ristiriitoja

– mietit eroa

– olette eroamassa ja tarvitset apua lasten asioista sopimiseen

Ihmissuhteet – Kuopion seurakunnat

Perheasiain neuvottelukeskus yhteystiedot: 

Käyntiosoite: Teollisuuskatu 1, 70110 Kuopio

Postiosoite: Kuopion perheasiain neuvottelukeskus

Suokatu 22 

70100 Kuopio 

Postilokero-osoite: 
PL 1064, 70101 Kuopio 

Ajanvarauspyynnöt puhelimitse
ma–pe klo 9.30–11.30 
puh. 040 484 8480 

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta