Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki

Lastensuojelun avohuolto tukee lasta, nuorta ja perhettä tilanteissa, joissa tukea tarvitaan mm. sosiaalisista ja taloudellisista sekä jaksamissyistä.

Lastensuojelun avohuollon palveluita ovat mm. tehostettu perhetyö, perhekuntoutus ja avohuollon sijoitus.

Lastensuojelun tukitoimien tarkoitus on edistää ja tukea lapsen myönteistä kehitystä, tukea ja vahvistaa vanhempia kasvatustehtävässä.

Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä, jos huoli herää lapsesta, sosiaalityöntekijältä voi kysyä avohuollon palveluista ottamalla yhteyttä.

Sosiaalityöntekijä arvioi lastensuojelun tarpeen.

Lastensuojelun avohuolto tukee lasta, nuorta ja perhettä tilanteissa, joissa tukea tarvitaan sosiaalisista, taloudellisista, jaksamiseen liittyvistä tai vastaavista syistä. Muotoja ovat neuvonnan ja terapian ohella esimerkiksi tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta, perhetyö ja -kuntoutus, vertaisryhmät sekä harrastus-, loma- ja virkistystoiminnan tukeminen. Lapsi ja perhe saavat tukea esimerkiksi puutteellisten asumisolojen korjaamiseen, koulunkäyntiin ja opiskeluun sekä läheisten ihmissuhteiden ylläpitoon. Palveluista kootaan kuhunkin yksilölliseen tilanteeseen soveltuva kokonaisuus. Kunta järjestää palvelut tarpeen mukaan.

Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta