Siirry sisältöön
Visit Suonenjoki

Kevät on oiva aika siivota lumien sulaessa ympäristöön talven aikana jääneet roskat pois ja samalla jokainen voi osallistua pienellä teolla konkreettisesti hyvää ympäristön ja luonnon eteen.

Yle järjestää keväällä 2023 Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa. Kaksi kuukautta kestävissä siivoustalkoissa 145 kuntaa (3.4.2023 tilanne) tai kaupunkia, joukko järjestöjä ja yhteisöjä sekä Ylen tunnettuja kasvoja yhdistävät voimansa kaikkien suomalaisten kanssa kerätäkseen ympäristöstä miljoona pussia roskia.

Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.2023 klo 20 asti.

Suonenjoki monien muidenkin kuntien tapaan kannustaa asukkaitaan osallistumaan roskien keräämiseen. Yhteisiä talkoita ja siivoustempauksia järjestetään ympäri Suonenjokea, mutta samaan aikaan kuka tahansa voi lähteä itsenäisesti keräämään roskia yksin tai yhdessä perheen tai kaveriporukan kanssa. Kerätyt roskapussit kannattaa merkitä keräämisen jälkeen Ylen roskalaskuriin, jolloin jokainen kerätty pussi kartuttaa kunnan roskapussi saldoa.

Kampanja alkaa 13.4., jolloin roskalaskuri aukeaa. Tuolloin nähdään Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa kampanjan starttiohjelma livenä klo 20.00. Lopullinen tulos eli kerättyjen pussien määrä ilmoitetaan 14.6. TV1:ssä ja Yle Areenassa klo 20.00.

Kampanjan suojelijana toimii tasavallan presidentin puoliso, tohtori Jenni Haukio.

Näin jokainen voi osallistua kampanjaan

Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty, voi olla esim. 25 litran pussi (ruokakaupoissa myytävä koko) tai vaikka hedelmäpussin koko. Pääasia on, että roskia kerätään!

  1. Ota mukaan roskapihdit, hanskat ja tyhjä pussi
  2. Lähde ulos – yksin tai porukalla
  3. Kerää roskia ympäristöstä
  4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi. Isommat pussimäärät ilmoitettava Pyykösen Ninalle, jolloin kaupunki hoitaa roskien poiskuljetuksen.
  5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä sen kaupungin/kunnan kohdalle, josta olet roskat kerännyt osoitteessa yle.fi/miljoonaroskapussia
  6. Haasta ystäväsi mukaan!

Lintharjun Liikuntakeskukselta voi koko kampanjan ajan noutaa lainaksi roskapihtejä sekä roskapusseja liikuntakeskuksen aukioloaikojen puitteissa.

Ylen roskalaskuri

Kirjaa laskuriin keräämäsi roskapussien määrä sekä keräyspaikka

Roskalaskuri

Ota Ninaan yhteyttä mikäli

  • Järjestätte kaikille avoimen siivoustempauksen, talkoot tai muun tapahtuman
  • Järjestätte siivoustempauksen, jolle toivotte medianäkyvyyttä
  • Ilmoita tarve kerättyjen roskien poisnoudolle
  • Yleiset kysymykset kampanjaan liittyen

Yhteystiedot

Nina Pyykönen
asiakaspalveluvastaava
Etkö löytänyt etsimääsi? Hae sivustolta