Tervetuloa Suonenjoen talveen!

Tältä sivulta löydät kaiken tarvittavan talven toimintamahdollisuuksista Suonenjoella.

Aloita vaikka tutkimalla uutta opaskarttaamme.

Isompaan versioon pääset klikkaamalla kuvaa.

Talvikartta - Suonenjoki
Kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan eri kohteisiin avautuvasta kuvasta löytyvien linkkien kautta...


Suonenjoen talvi tarjoaa!

Suonenjoella on runsas tarjonta ulkoilu- ja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia myös talvella.

Säät voivat kuitenkin tuoda muutoksia tarjontaan, joten seuraathan ilmoitustaulua internet-sivujemme etusivulta; sieltä selviää, mitkä liikuntapaikat ovat kunnostettu ja käytettävissä.

Lintharju

Lintharjun ulkoilualue on valtakunnallisestikin tunnettu ja tarjoaa laajan alueen luonnossa ulkoiluun ulkoilureitteineen ja luontopolkuineen.

Talvella Lintharjulla on laaja latuverkosto. Alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet hiihtoon ja lumikenkäilyyn.

Latuverkosto on valaistu ja monipuolinen ja siitä löytyvät ykkösen, kolmosen, vitosen sekä kympin lenkit. Pidempiä hiihtoretkiä haluavien kannattaa pistäytyä vaikkapa Saunaniemessä. Lisäksi kannattaa hyödyntää yhdyslatuja Iisvedelle, Käpylään ja Kolmisoppeen. Levähtää voi laavulla.
Valot sammuvat klo 21 tai kun pakkanen laskee alle -25°C.

Onkilammen vapaa-ajan keskuksen yhteydessä on myös valaistu 3 km reitti.
Palolammille voi  niin sanottua suon puolta hiihtää kahteen suuntaa, mutta reitti Metsäntutkimuslaitosen kautta on vain yksisuuntainen. Jatkoreitti Kukkuralle ja Saunaniemeen on kaksisuuntainen. Profiilinsa puolesta reitit ovat normaalikuntoiselle helposti taivallettavia. Onkilammen kilpaurat tarjoavat haastetta kovakuntoisellekin ulkoilijalle. Onkilammen Latumaja palvelee ulkoilijoita hiihtokaudella.

Lintharjun alueelta löytyy kaikkiaan viisi laavua: Alaparkissa, Onkilammen ala- ja ylälaavut, Palolammella sekä Kukkuralla. Kaupunki hoitaa laavujen puuhuollon.

Alueelle saavuttaessa auto kannattaa jättää keskustan tuntumasta löytyvän Suonenjoen jäähallin alaparkkiin. Mahdollista on lähteä liikkeelle myös Onkilammelta, jossa sijaitsee toinen ulkoilualueen parkkipaikoista.

Lintharjun latukartan löydät täältä;

Talvi ulkoilureitit
Koiralatu

Onkilammen läheisyydessä on koiralatu, jolle hiihtäjällä on lupa ottaa koira ulkoilukaveriksi. Koiraladulle pääsee Ampumaradantien ja Onkilammentien risteyksestä. Onkilammen koiraladun kartta yllä olevassa "Talvi ulkoilureitit"-kartassa.

Soitunlahti

Talviuimapaikka

Soitunlahdessa on talviuintipaikka, mikä on Suonenjoen Latu ry:n hoidossa. Paikalla on lämmin pukukoppi, laiturilla sulatusmatto ja avantoa auki pitävä pumppu. Pukukopin avaimen voi lunastaa uimahallilta 20 €/kausi.

Retkiluistelurata

Suonteen Soitunlahdesta lähtee retkiluistelurata Tenhanniemen laavulle. Radan pituus on 5,6 km ja sille pääsee myös Siioninsillan viereiseltä uimarannalta. Radoilla saa liikkua kaikenlaisilla luistimilla, potkukelkalla ja kävellen. Moottoriajoneuvoille rata ei ole tarkoitettu. Radan vieressä kulkee myös hiihtolatu.

Keskustan talviurheilupaikat

Kaukalo ja jääkenttä

Koulukatu 2- 4

Tenniskentän paikalla on kiekkokaukalo, myös hiekkakenttä jäädytetään. Huoltorakennuksesta löytyy pukutilat ja vessat.

Luistelukaudella jääkentät ovat valaistut - valot sammuvat ja huoltorakennuksen sosiaalitilat sulkeutuvat klo 20.30. Liikuntapaikkojen henkilökunta on tavoitettavissa kesä - elokuussa sekä hiihtokaudella klo 6 - 21, talvella myös viikonloppuisin.

Kentän käyttö on veloituksetonta ja se on avoin kaikille käyttäjille, kunhan varatut vuorot huomioidaan. Vakituisista käyttövuoroista sovitaan henkilökunnan kanssa, suurempien tapahtumien järjestämisestä päättää tekninen johtaja.

Sammalselän koulun kenttä

Sammalselän koulun hiekkakenttä jäädytetään talvisin ja se on kouluajan ulkopuolella kaikkien vapaasti käytettävissä. Kentällä on valonheittimet, jotka palavat katuvalojen aikataulussa.

Iisveden koulun piha ja kaukalo

Piha-alueella on jääkiekkokaukalo. Käsikäyttöinen valokatkaisin on tolpassa. Valot sammuvat viimeistään klo 21.

Lempyyn koulun kenttä

Koulurinteentie 2, Lempyy

Koulun hiekkapintainen kenttä jäädytetään talvisin. Valokatkaisija on tolpassa, käyttäjät huolehtivat myös valojen sammutuksen.

Leikkikenttien pelialueet

Valkeisenmäki, Käpylä, Kahvimylly

Leikkikentillä on pienimuotoisia pelialueita, joista Valkeisenmäen, Käpylän ja Kahvimyllyn kentät jäädytetään talveksi.

Liikuntaa voi harrastaa myös uimahallilla, uimahallin kuntosalilla sekä squash-hallissa.
Uutta Suonenjoella!

Kaupunkiveneet

Suonenjokeen voit kesästä 2018 lähtien tutustua kesäisin Suomen ensimmäisillä kaupunkiveneillä!

Toisessa veneessä on vastasoutulaite, sekin upouusi paikallinen keksintö, joka helpottaa soutamista ja mahdollistaa tandemsoudun. Kaupunkiveneissä laitetta voi kokeilla ensikertaa käytännössä!

Veneet on tarkoitettu veloituksetta virkistys-, retkeily- ja kuntoilukäyttöön kaikille kuntalaisille, matkailijoille ja Suonenjoella vieraileville.

Lisätietoa veneiden lainaamisesta löydät täältä: Kaupunkiveneet

Kotiseutukierros 
Suonenjoen keskustan Kotiseutukierros sisältää kymmenen opastaulua, joissa kerrotaan Suonenjoen merkittävistä  kohteista ja historiallisista tapahtumista. Kierros on näppärä aloittaa torilta, Kari Tapio –muistomerkiltä ja kiertää takaisin joen takaa viihtyisää kävelyreittiä. Opastetut kotiseutukierrokset kesäisin.
Penkkilenkki

Joenvartta kulkee myös Penkkilenkki –kierros, jossa lyhyillä etapeilla huilailupaikkoja sekä helppoja jumppaohjeita ja kuntolaitteita. Penkkilenkki käytettävissä ympärivuoden.

Penkkilenkki on toteutettu osana Voimaa Vanhuuteen -hankkeen toimintaa.


Nämä kaikki löydät uudelta opaskartaltamme!