Matkailijoille


Hiljennä tok, kohta on Suonenjok!


Suonenjoki tunnetaan kaikkialla mansikoistaan. Suonenjoella on muutakin makeaa: luonnonkauniit ulkoilumaastot, upeat kalastuspaikat ja monet tapahtumat, jotka saavat ihmiset sankoin joukoin liikkeelle.


Lintharjun luontopolku, Suonenjoen salainen helmi


Lintharjun luontopolkua on kuvattu niin Suonenjoen salaiseksi helmeksi kuin vahvaksi ehdokkaaksi Savon kauneimmaksi hiihtoladuksi. Tutustu Lintharjuun ja sen maisemiin!Suonenjoen mansikkakarnevaalit

Mansikkakarnevaalit

Suonenjoen mansikkakarnevaalit kuuluvat Suomen vanhimpiin kesäjuhliin. Ensi kerran vuonna 1970 järjestetyt karnevaalit vetävät yhä joka kesä parikymmentä tuhatta juhlijaa: mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita.

tutustu Karnevaaleihin täällä

Karnevaalit järjestää Suomenjoen mansikkakarnevaalit ry.


Junamansikka

Mansikkaa lastataan junaan

Suonenjoen mansikkaa päästään maistamaan myös junissa Kuopio-Suonenjoki-Mikkeli välillä kesäisin muutaman viikon ajan. Myynti alkaa kesä-heinäkuun vaihteessa, kun mansikat alkavat kypsyä.

Mansikkaa myydään junissa Suonenjoen kaupungin, VR:n ja Marjanviljelijäin yhdistyksen kanssa. Junassa myyty tuore mansikka tarjoaa junamatkustajille raikkaan ja herkullisen nautinnon. Perinteinen junamansikan myynti edistää seudun mainetta mansikkapitäjänä ja antaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.


Kari Tapio laulajaiset

Laulajaiset2017_III

Iki-ihana yhteislaulutapahtuma Suonenjoen toripuistossa, Kari Tapio muistomerkin juurella.

Suonenjoella syntyneen ja vaikuttaneen, koko Suomen tunteman muusikon, Kari Tapion muistoksi järjestettettävässä tapahtumassa lauletaan yhdessä artistin rakastetuimpia kappaleita. Laulua seästää live orkesteri joka myös esittää omia tulkintojaan Kari Tapion vähemmän tunnetuista lauluista.

Kari Tapio laulajaiset on kaupungin suosituimpia kesätapahtumia. Vuonna 2017, Suomi 100 juhlavuonna, yhteislaulua säesti ja kappaleita esitti Kari Tapion oma bändi "Hänen orkesterinsa"

Tapahtuman on käynnistänyt Sisä-Savon Yrittäjänaiset ry. ja nykyisin se toteutetaan yhteistyössä Suonenjoen kaupungin kanssa.