Matkailjoille


Hiljennä tok, kohta on Suonenjok!


Suonenjoki tunnetaan kaikkialla mansikoistaan. Suonenjoella on muutakin makeaa: luonnonkauniit ulkoilumaastot, upeat kalastuspaikat ja monet tapahtumat, jotka saavat ihmiset sankoin joukoin liikkeelle.


Lintharjun luontopolku, Suonenjoen salainen helmi


Lintharjun luontopolkua on kuvattu niin Suonenjoen salaiseksi helmeksi kuin vahvaksi ehdokkaaksi Savon kauneimmaksi hiihtoladuksi. Tutustu Lintharjuun ja sen maisemiin!


Mansikkakarnevaalit

Suonenjoen mansikkakarnevaalit kuuluvat Suomen vanhimpiin kesäjuhliin. Ensi kerran vuonna 1970 järjestetyt karnevaalit vetävät yhä joka kesä parikymmentä tuhatta juhlijaa: mansikanpoimijoita, lomavieraita, kesäasukkaita ja muita karnevaalivieraita.

tutustu Karnevaaleihin täällä

Karnevaalit järjestää Suomenjoen mansikkakarnevaalit ry.


Junamansikka

Mansikkaa lastataan junaan

Suonenjoen mansikkaa päästään maistamaan myös junissa Kuopio-Suonenjoki-Mikkeli välillä kesäisin muutaman viikon ajan. Myynti alkaa kesä-heinäkuun vaihteessa, kun mansikat alkavat kypsyä.

Mansikkaa myydään junissa Suonenjoen kaupungin, VR:n ja Marjanviljelijäin yhdistyksen kanssa. Junassa myyty tuore mansikka tarjoaa junamatkustajille raikkaan ja herkullisen nautinnon. Perinteinen junamansikan myynti edistää seudun mainetta mansikkapitäjänä ja antaa nuorille mahdollisuuden tutustua työelämään.

Iisrokki

Iisrokki2


Hyvän fiiliksen, koko perheen Iisrokki -musiikkitapahtuma! Kesän festarikauden avajaistapahtumiin lukeutuva Iisrokki järjestetään alkukesästä Suonenjoella, Sinisen Majatalon ranta-areenalla. Tapahtumaan ei ole ikärajaa ja kaiken ikäiset ovat tervetulleita.