Tapahtumat


Suomen Luonnon päivä: Luontopolkuretki Lintharjulle

26.8.2017 klo 11:00-14:00

Tervetuloa luontoretkelle Lintharjulle!

Tänä vuonna juhlitaan 100-vuotiaan Suomen luontoa neljänä yleisenä juhlapäivää, joiden aikana kuka tahansa voi järjestää tapahtumia omalla tyylillään. Suonenjoella mennään metsään lauantaina 26.8. Suomen sadan Luontohelmen joukkoon valitulle Lintharju-Kirjosuon alueelle.

Kokoontuminen kello 11.00 Luken Suonenjoen tutkimustaimitarhan parkkipaikalle (entinen Metla, osoite Juntintie 154).

Retkeilijät lähtevät yhdessä taimitarhalta muinaisrannalle, sieltä Onkilampi kiertäen luontopolun reitille.

Retkellä mukana asiantuntijoita, jotka kertovat matkan varrella luontokohteista ja vastaavat kysymyksiin.

Tutustumme uudistettuun luontopolkuun ja kokeilemme QR-koodien toimivuutta. Matkalla on Suonenjoen Ladun talkoolaisten risuaidan työnäytös, johon saa osallistua.

Metsähallituksen luontopalveluiden edustaja on paikan päällä niistä kertomassa Paahde-hankkeen metsänhoitotöistä.

Onkilammen ylälaavulla partiolaiset paistavat osallistujille lettuja ja Suonenjoen Latu tarjoilee nokipannukahvit.
Makkarat ja muut eväät saa jokainen tuoda itse.
Laavulla lauletaan yhdessä Tuulantein kera Suomen Luonnon kunniaksi.

Koko reitin pituus on noin viisi kilometriä, matkaa laavulta takaisin lähtöpisteeseen on reilu kilometri. Rennolla retkiotteella vaeltaen aikaa kuluu reilu pari tuntia. Reitti kulkee pääosin kuivalla kankaalla, kannattaa kuitenkin varustautua säänmukaisesti. Pienimmät lapset ja vähemmän liikkuneet voivat suunnistaa Metsäntutkimuslaitokselta suoraan laavulle.

Jos sataa kaatamalla ja on kurja ilma – vaihtoehto B: kokoonnumme Lukelle ja suuntaamme Onkilammelle Latu-majalle, joka on varattu tämän retken varapaikaksi. Siellä on mahdollisuus kahvitella, paistaa lettuja ja kertoa ja keskustella harjuluonnosta. 

järjestäjinä: Suonenjoen kaupunki, Suonenjoen Latu ry, Sisä-Savon Luonnonystävät ry, Suonenjoen Sirkut ja Sotkat, Pohjois-Savon Sieniseura, Kuopion kaupunki/ alueelliset ympäristönsuojelupalvelut, Metsähallitus/luontopalvelut, LUKE, ELY, Tuulantei-kuoro.