Tapahtumat


Charlois-kvartetti: Tämä järjetön sydän

7.9.2018 klo 18:00-19:00

Paikka:    Kellarikalleria, Olavi Leskisen katu 12, Suonenjoki

Tämä järjetön sydän on argentiinalaista tangoa ja pohjoismaista kansanmusiikkia törmäyttävä konserttimuotoinen tarina pohjoisessa kasvaneen nuoren kaupungistumisesta, hektisyydestä ja kokemusten sulatusuunista. Musiikki on sävyltään erityistä ja yhtyeen kokoonpano uniikki, sillä Charlois-kvartetti tuo konserttiharpun tangon maailmaan.

Tämä järjetön sydän on intensiivinen, uu
sia kokemuksen paikkoja luova musiikkielämys. Sen tarinassa savolainen pikkukaupunki ja Buenos Aires sulavat yhteen eurooppalaisen kaupunkikulttuurin uunissa. Maailma sykkii ja läähättää lisää vauhtia. Lähimetsä, uimalaituri ja hiihtolatu unohtuvat. Rakkaudesta tulee kertakäyttötavaraa. Tangon tulinen sielu kietoutuu pohjoisen luonteen rauhaisaan viileyteen, ja tässä onkin teoksen varsinainen musiikillinen ydin. Vanhat argentiinalaiset tangot saavat uudet vaatteet, ennen kuulemattomat sovitukset. Kerronnassaan teos hyödyntää akustisen musiikin lisäksi tarinankerrontaa.

Charloisin tangoa rakastavat muusikot ystävystyivät vuonna 2016 Rotterdamissa. Syntyi pohjoismaisen kulttuurin liitto kansainvälisen alankomaalaisuuden kanssa. Musiikillinen ilmaisu muodostui nopeasti eloisaksi yhdistelmäksi argentiinalaista tangoa ja pohjoismaista kansanmusiikkia. Yhdistämällä näin erikoiset musiikkityylit keskenään Charlois luo maagisen kokemuksen, jossa kaikuvat ystävyyden peruspilarit: yhdessä vietetyt illat, jaettu viinipullo ja koti-ikävä.

Charlois-kvartetti:
Julie Rokseth - Harppu
Nea-Maria Korpelainen - Viulu
Andreas Rokseth - Bandoneon
Alexander Vocking - Kontrabasso

Liput: 10 €
Ennakkoon Kellarikalleriasta ja kirjastolta

Järjestäjä:    Suonenjoen kulttuuripalvelut