Ajankohtaista


Puolueetonta energianeuvontaa Pohjois-Savossa

Kuopion kaupunki tarjoaa puolueetonta ja maksutonta energianeuvontaa asukkaille, kunnille sekä pk-yrityksille koko Pohjois-Savon alueella. Neuvonnassa hyödynnetään Motiva Oy:n asiantuntijuutta ja työkaluja.

Neuvonta sisältää
  • Kuluttajille suunnattua energianeuvontaa esimerkiksi lämmitykseen, uusiutuvaan energiaan, laitteisiin, kuluttamiseen ja liikkumiseen liittyen. Neuvontaa annetaan puhelimitse ja sähköpostitse, lisäksi järjestämme eri yhteistyötahojen kanssa kuntalaistapahtumia.
  • Alueen kunnille ja pk-yrityksille suunnattua tiedotusta energiatehokkuussopimuksista ja niihin liittymisen hyödyistä sekä energiakatselmuksista.
Tulemme mielellämme kuntakäynneille kertomaan kunta-alan energiatehokkuussopimuksesta ja siihen liittymisen hyödyistä, uusiutuvan energian kuntakatselmuksista sekä energiakatselmuksista. Kuntalaisille ja yrityksille suunnatussa viestinnässä voitte vapaasti levittää tietoa energianeuvonnasta.

Alueellista energianeuvontaa on kehitetty valtakunnallisella tasolla vuodesta 2009 lähtien. Energiaviraston alueellisen energia- ja ilmastotyön rahoituksen myötä on energianeuvonnan verkosto saanut uusia vahvistuksia ja lisää resursseja neuvontatyöhön. Energianeuvontaa annetaan jo noin 12 maakunnan alueella ja tavoitteena on laajentaa toimintaa 18 maakuntaa kattavaksi vuosien 2019-2022 kuluessa. 

Lisätietoja:

Energianeuvoja Mari Turunen

Kuopion kaupunki / Alueelliset ympäristönsuojelupalvelut
mari.turunen(at)kuopio.fi, puh. 044 718 2870
www.kuopio.fi/energianeuvonta  

Maakunnalliset energianeuvojat
 
Julkaistu: 18.1.2019

Palaa otsikoihin