Ajankohtaista


Kaupungin puhelinvaihteeseen muutoksia

Kaupungin puhelinvaihde muuttuu 21.2.2017 automaattiseksi mobiilivaihteeksi.

Kaupungin palvelutoiminnoissa on pitkään ollut käytössä henkilökohtaiset puhelinnumerot, joihin kuntalaiset voivat soittaa suoraan. Palveluista vastaavien henkilöiden ja yksiköiden puhelinnumerot ja palveluajat löytyvät täältä.
Kaupungilla on edelleen käytössä puhelinvaihde, p. 017 513 311, johon kuntalaiset voivat soittaa arkipäivisin. Puhelinvaihde on sitonut hallintotoimistossa yhden ihmisen työajan puhelinvaihteen kuulokkeiden kantaman etäisyydelle, eikä äkillisissä poissaolotilanteissa ole pystytty aina pitämään vaihdetta auki palveluaikoina. Automaattisen mobiilivaihteen myötä vältämme tällaiset tilanteet eli tavoitettavuutemme paranee, sillä kuntalainen tavoittaa arkipäivisin klo 9 - 15 välisenä aikana aina jonkun, joka ohjeistaa häntä oikean palvelun äärelle. Tavoitteena on kuitenkin siirtymä entistä selkeämmin suorien puhelinnumeroiden käyttöön.

Muutoksen myötä kaupungin puhelinvaihteen numero jää ennalleen, mutta puhelimeen vastaa henkilön sijaan automaattinen viesti, joka ohjeistaa soittamaan suoriin numeroihin ja opastaa, mistä tiedot löytyvät. Jos soittaja kuitenkin haluaa saada puhelun päätteeksi jonkun henkilön kiinni, tämä tapahtuu mobiilivaihteen viestin opastamalla näppäinkomennolla eli tietyn numeron valinnalla puhelimesta. Kun puhelu siirtyy kuntalaisen valitseman näppäinkomennon mukaisesti valitun palvelun suuntaan, vastaa puhelimeen nimetty henkilö toimialan tai palvelualueen puolelta ja soittaja saa henkilökohtaista opastusta esimerkiksi, jos ei tiedä, kenelle viranhaltijalle asia kuuluu. Henkilö, joka vastaa mobiilivaihteen hänelle siirtämään puheluun, ei voi kääntää puhelua edelleen.


Palaa otsikoihin