Ladut ja ulkoilualueet


Latuverkosto on valaistu ja monipuolinen ja siitä löytyvät ykkösen, kolmosen, vitosen sekä kympin lenkit. Pidempiä hiihtoretkiä haluavien kannattaa pistäytyä vaikkapa Saunaniemessä. Lisäksi kannattaa hyödyntää yhdyslatuja Iisvedelle, Käpylään ja Kolmisoppeen. Levähtää voi laavulla.
Valot sammuvat klo 21 tai kun pakkanen laskee alle -25°C.

Hiihto - Lintharju

Onkilammen vapaa-ajan keskuksen yhteydessä on myös valaistu 3 km reitti.
Palolammelle voi  niin sanottua suon puolta hiihtää kahteen suuntaa, mutta reitti Metsäntutkimuslaitoksen kautta on vain yksisuuntainen. Jatkoreitti Kukkuralle ja Saunaniemeen on kaksisuuntainen. Profiilinsa puolesta reitit ovat normaalikuntoiselle helposti taivallettavia. Onkilammen kilpaurat tarjoavat haastettta kovakuntoisellekin ulkoilijalle.

Onkilammen läheisyydessä on koiralatu, jolle hiihtäjällä on lupa ottaa koira ulkoilukaveriksi. Koiraladulle pääsee Ampumaradantien ja Onkilammentien risteyksestä.
Onkilammen Latumaja palvelee ulkoilijoita hiihtokaudella.

Ampumahiihto

Lintharjun alueelta löytyy kaikkiaan viis laavua: Alaparkissa, Onkilammen ala- ja ylälaavut, Palolammella sekä Kukkuralla. Kaupunki hoitaa laavujen puuhuollon.

Alueelle saavuttaessa auto kannattaa jättää keskustan tuntumasta löytyvän Suonenjoen jäähallin alaparkkiin. Mahdollista on lähteä liikkeelle myös Onkilammelta, jossa sijaitsee toinen ulkoilualueen parkkipaikoista.

Lintharju-Savon kaunein hiihtolatu