Työnhakijalle


Suonenjoen kaupungin työllisyyspalvelun tavoitteena on tukea työnhakijaa eri tavoin. Annamme henkilökohtaista ohjausta mm. työnhaussa sekä koulutukseen, työ- ja toimintakyvyn arviointiin ja terveystarkastukseen hakeutumisessa. Palvelun sisältö rakentuu asiakaslähtöisesti. Ohjauspalvelu on asiakkaalle maksutonta.

Työllisyyspalvelussa toimii v. 2018 loppuun saakka TOPI-työelämään ohjaavat palvelut -hanke, joka tarjoaa maksutonta ja yksilöllistä työhönvalmennuspalvelua asiakkailleen. Asiakkuuteen on mahdollista päästä TE-toimiston ohjauksen kautta, mikäli työttömyytesi on kestänyt yhtäkestoisesti vähintään 12 kk (tai yht. 12 kk 16 kk aikana) ja olet alle 60-vuotias.


Kun etsit työtä

Työnhaussa on kyse hakijan osaamisen ja avoimen tehtävän tarpeiden yhteensovittamisesta.  Autamme asiakkaitamme tunnistamaan oman osaamisensa ja tuemme mm. cv:n laadinnassa tai sähköisessä työnhaussa. Tutustu esim. TE-palveluiden sivuilla olevaan laajaan työnhaun tietopakettiin.

Suuri osa uusista työpaikoista on ns. piilotyöpaikkoja, jotka täytetään ilman julkista hakua. Työnantajat hyödyntävät mm. omia verkostojaan ja yhteistyökumppaneitaan näissä tilanteissa. Ole aktiivinen ja hyödynnä henkilökohtaisia suhdeverkostojasi etsiessäsi piilotyöpaikkoja. Verkostoja voi luoda myös työkokeilun tai opiskelun aikana sekä erilaisissa harrastus- ja  vapaaehtoistoiminnassa.

TE-palvelut, vinkkejä työnhakuun 


Avoimet työpaikat

Työpaikkailmoituksista suurin osa löytyy internetin eri sivustoilta, mutta toki jonkin verran myös sanoma- ja aikakauslehdistäkin. TE-palveluiden sivuilla on linkkikooste eri työpaikkasivustoille.

Työpaikkasivustoja


Henkilöstöpalveluyrityksiä

Henkilöstöpalveluala on  kasvanut merkittäväksi työllistäjäksi. HPL:n jäsenyritysten nettisivuille pääset viereisen linkin kautta. Jäsenyritykset ilmoittavat avoimista työpaikoista omien nettisivujen lisäksi mm. TE-palveluiden, Monsterin tai Duunitorin sivuilla.

HPL:n jäsenyritykset