Ikäihmisten palvelut


Vanhainkoti sisaankanynti

Vanhusten palvelujen tavoitteena on mahdollistaa ikääntyneiden suonenjokelaisten hyvinvointia siten, että he voisivat asua toimintakykyisinä omassa kodissaan mahdollisimman pitkään riittävien, oikea-aikaisten ja laadukkaiden  palvelujen turvin.

Vanhusten palvelut sisältävät kodinhoidon, tukipalvelut, päiväkeskustoiminnan sekä vanhainkotitoiminnan.

Tuki- ja turvapalvelut

Ateriapalvelut

Ateriapalveluja asiakkaat voivat tilata kotiin kuljetuksena Valkoapilasta.
Myös Joenhelmen keittiöstä (puh. 044 758 1413)  voi tilata ateriapalvelua, mutta sitä kautta ei ole kotiinkuljetusta. Palveluntuottajilta voi tiedustella aterioiden hintoja.

Turvapalvelut

Turvapuhelin
Kotihoidossa olevalle on mahdollista myöntää kotihoidon palveluesimiehen päätöksellä turvapuhelin. Turvapuhelintoiminta on järjestetty MainioVire Oy:n kautta ja se on toiminnassa ympäri vuorokauden. Turvapuhelimesta peritään kuukausivuokra.

Vanhusten päiväkeskus

Päiväkeskus toiminnalla tuetaan ikääntyneen kotona asumista luovin- ja toiminnallisin menetelmin.

Päiväkeskuspäivä sisältää ateriat päivän aikana, asiakkaan terveydentilan seurantaa ja -ohjausta, monipuolista ja asiakaslähtöistä virike- ja kuntoutustoimintaa esim. aivojumppaa, muistelua, kuvallista- ja sanallista ilmaisua, kädentaitoja, musiikkia, laulua, pelejä, fysioterapeutin ohjaamaa jumppaa.

Pesuapua on saatavissa päiväkeskukselta, mikäli asiakkaan siirtyminen pesutiloihin on estynyt toimintakyvyn vuoksi tai pesutilat ovat puutteelliset.

Asiakkaalla on mahdollisuus kulkea toimintaan päiväkeskuksen yhteistaksilla. Asiakkailta peritään päivä- ja kuljetusmaksu.

Päiväkeskukseen haetaan Hakemus ikääntyneiden päiväkeskustoimintaan -lomakkeella.

Päätöksen päiväkeskus palvelun myöntämisestä tekee vanhuspalvelupäällikkö Arja Eeva.

Vastaava hoitaja Suvi Kahilainen
Käyntiosoite: Sairaalapolku 5, SuonenjokiJoukkoliikenne

Suonenjoelta on mainiot bussi- ja junayhteydet työmatkaliikenteeseen ja asiointiin. Kuopion lentoasemalle on noin 65 km. Rautatieasemalta, Rautatienkatu 3, pääsee hissillä ja kävellen tunnelin läpi junaradan toiselle puolelle linja-autoasemalle ja taksiasemalle. Linja-autoasema ja taksiasema sekä Matkahuollon asiamies ovat osoitteessa Herralantie 3.

Junalippuja saa lippuautomaatista rautatieasemalta.

Joukkoliikenne 2017-2021