Varhaiskasvatus


17


Alle kouluikäisillä lapsilla on mahdollisuus kunnalliseen päivähoitoon.
Päivähoitoa toteutetaan perhepäivähoitokodeissa ja päiväkodeissa osa- tai kokopäivähoitona perheen tarpeen mukaan. Esiopetukseen osallistuvan lapsen päivähoito järjestetään Lempyyn koulua lukuunottamatta ensisijaisesti samassa yksikössä, jossa lapsi on esiopetuksen oppilaana.

Päivähoitoon on jatkuva haku. Hakemus tulee jättää neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista päivähoitotoimistoon (Sairaalapolku 3).
Suonenjoella on tarjolla myös tuettua yksityistä päivähoitoa.

Kerhotoimintaa Suonenjoella järjestää seurakunta.Varhaiskasvatuksen uutisia

Yksityinen päiväkoti avaa ovensa elokuussa 2018

Elokuussa 2018 avaa ovensa Suonenjoella luontopäiväkoti Mustikka osoitteessa Asemakatu 10. Päiväkoti Mustikka kuuluu Norlandia-päiväkotien ketjuun ja painottaa lapsen positiivisen luontosuhteen kehittymisen tärkeyttä. Päiväkotiin voi hakea jo nyt Norlandia-päiväkotien verkkosivujen kautta (mustikka.norlandiapaivakodit.fi). Verkkosivuilta löytyy lisätietoja avattavasta päiväkodista. Suonenjoen kaupunki tulee luomaan palvelusetelijärjestelmän, joka takaa sen, että perheet tulevat saamaan kohtuuhintaista palvelua myös yksityisillä palveluntuottajilla. Palvelusetelin arvo tulee määräytymään samojen periaatteiden mukaisesti, kuin kunnallisen varhaiskasvatuspalvelun maksutkin määräytyvät. Tällöin perheen maksuosuus määräytyy mm. perheen tulojen sekä perhekoon mukaisesti. Palveluseteliä voi hakea myöhemmin ilmoitettavasta ajankohdasta lähtien sähköisen asiointipalvelun kautta.

Julkaistu: 15.12.2018

Palaa otsikoihin