Kirjasto ja kulttuuri


Kirjasto

2006_Kirjasto_555_416

Kirjastotoimen toiminta-ajatuksena on laadukkaiden ja monipuolisten kirjastopalveluiden tarjoaminen kaupungin asukkaille ja kaupungissa vieraileville. Kirjastopalveluista vastaa kirjastotoimenjohtaja.

Kulttuuri

2005 Tuula ja sello 3

Kulttuuripalveluiden tehtävä on tyydyttää yleistä sivistyksen, tiedon ja virkistyksen tarvetta ja tukea taiteiden harrastusta sekä kotiseututyötä. Kulttuuripalvelut tekevät vahvasti yhteistyötä paikallisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa kulttuurisisällön tuotannossa. Suonenjoen kulttuuripalveluista vastaa kulttuuriohjaaja. Jos tuotat kulttuuria tai sinulla on kysyttävää kulttuuritapahtumista tai -palveluista, ole vapaasti yhteydessä kulttuuriohjaajaan.Kulttuuripalveluiden kohdeavustukset

Kulttuuripalveluiden kohdeavustukset haettavissa 30.4.2018 klo 14.30 mennessä

Avustustenjako perusteet sekä lomake ovat muuttuneet

Avustustoiminnan perusteet (pdf) (184 KB)

Hyvinvoinnin- ja elinvoiman_kohdeavustushakemus (pdf) (172.8 KB)


Sisä-Savon kulttuurikysely

Käskynkkää - Sisä-Savon lähikulttuurin kehittämishanke toteutti vuoden 2016 alkupuoliskolla seutukunnan alueella kuntien kulttuuripalveluihin liittyvät kyselytytkimuksen.

Kyselyn kertoo asukkaiden mielipiteitä oman kunnan ja Sisä-Savon kulttuuritarjonnasta, harrastusmahdollisuuksista ja tapahtumatiedottamisesta.

Kyselyiden loppuraportit ja tutkimuksen tulokset luettavissa alla olevista linkeistä:

Sisä-Savon kulttuurikysely

Suonenjoen kulttuurikysely

Suonenjoen koulujen kulttuurikasvatussuunnitelma

Suonenjoen koulujen kulttuurikasvatussuunnitelma antaa raamin koulun ja kulttuuritoimijoiden yhteistyölle sekä lapsen kulttuuri-identiteetin huomioimiselle. Lähtökohtana on paikkakunnan ja alueen oma kulttuuriperintö ja -tarjonta. Tavoitteena on antaa tilaa lasten ja nuorten omaehtoiselle toiminnalle. Kulttuuriopetussuunnitelman tavoitteena on, että jokainen oppilas saa kokemuksia ja elämyksiä eri taiteenlajeista kouluaikanaan

Suonenjoen koulujen kulttuurikasvatussuunnitelma (pdf) (765.6 KB)


Kulttuuritaitajat ja -tilat kuntien nettisivuille

Kokoamme esiintyjien, taiteilijoiden ja kulttuuriosaajien sekä käytettävissä olevien kulttuuritilojen tiedot kaupungin kotisivuille. Tilojen esittelyn yhteyteen toivotaan mahdollisuuksien mukaan myös esittelykuvia erilaisista tilaisuuksista kertomaan tilojen käyttömahdollisuuksista.

Tietojen esittely on maksutonta. Vastuu tietojen oikeellisuudesta on toimijoilla itsellään. Mikäli omissa tiedoissasi tapahtuu muutoksia, ilmoita niistä kulttuuriohjaajalle.

Tiedota esiintyjästä / osaajasta / kulttuuritoimijasta

Tiedota juhla / kokous / näyttelytiloista


Tiedota tapahtumista

Suonenjoen kulttuuripalvelut lähettää kuukausitiedotteita postituslistansa kautta. Tiedotteeseen poimitaan tapahtumat, jotka on ilmoitettu kulttuuripalveluille joka kuukauden viimeiseen torstaihin mennessä. Tai mikäli kuun vaihde osuu viikonlopulle, edeltävän viikon perjantaihin mennessä.

Liity kulttuurin sähköpostilistalle

Haluatko tietoa kulttuuritapahtumista? Sähköpostitse tiedotetaan kaupungin ja lähialueen tapahtumista ja näyttelyistä. Liity sähköpostilistalle lähettämällä yhteystietosi kulttuuriohjaajalle.

Kimppakyydillä tapahtumiin

Yhteisiä kimppakyytejä alueen tapahtumiin pyritään järjestämään tarpeen mukaan. Kulttuuriohjaajalle voi ilmoittaa tarjouksen tai tarpeen kyydistä.
Ilmoita viim. 2 päivää etukäteen jos
- liikut autolla tapahtumaan tai tilaisuuteen ja kyytiisi mahtuu
- toivoisit kyytiä