Suonenjoen kulttuuripalvelut

Kulttuuri-nettisivut kansi


Kulttuuripalveluiden tehtävä on vastata yleiseen sivistyksen, tiedon ja virkistyksen tarpeeseen ja tukea taiteiden harrastusta sekä kotiseututyötä. Kulttuuripalvelut vastaa kansallisten juhlatilaisuuksien järjestämisestä sekä tuottaa muita tapahtumia. Kulttuuripalvelut tekee vahvasti yhteistyötä paikallisten yhdistysten ja toimijoiden kanssa kulttuurisisällön tuotannossa. Omaehtoista kulttuuritoimintaa tuetaan myös paikallisille yksityishenkilöille, yhdistyksille ja työryhmille jaettavilla kohdeavustuksilla.

Kulttuuripalvelut ylläpitää Kellarikalleriaa, kaupungin näyttely-, tapahtuma- ja kulttuuritilaa. Galleriassa on vaihtuvia näyttelyitä sekä tapahtumia ympäri vuoden. Tila soveltuu hyvin myös koulutus- ja kokouskäyttöön. Lisätietoja näyttelytilasta löytyy Kellarikallerian omilta sivuilta:

Kulttuuripalvelut huolehtii myös Suonenjoen museoista ja museoarkistosta sekä taidekokoelmista.
Lisätietoa muoseoista löydän niiden omilta sivuilta: Suonenjoen museot

Suonenjoen kulttuuripalveluista vastaa kulttuuriohjaaja. Jos tuotat kulttuuria tai sinulla on kysyttävää kulttuuritapahtumista tai -palveluista, ole vapaasti yhteydessä kulttuuriohjaajaan.

Kulttuuripalveluiden kohdeavustukset

Kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntapalveluiden avustukset ovat haettavissa huhtikuun viimeiseen päivään kello 15.00 mennessä.

Jos viimeinen hakupäivä sattuu viikonlopulle, hakemuksen voi jättää seuraavaan maanantaihin kello 15.00 mennessä.

Avustustenjako perusteet sekä lomake on päivitetty keväällä 2018.
Tutustu niihin huolella ennen hakemuksen lähettämistä.

Avustustoiminnan perusteet

Hyvinvoinnin- ja elinvoiman_kohdeavustushakemus


Tiedota tapahtumista

Suonenjoen kulttuuripalvelut lähettää kuukausitiedotteita postituslistansa kautta. Tiedotteeseen poimitaan tapahtumat, jotka on ilmoitettu kulttuuripalveluille joka kuukauden viimeiseen torstaihin mennessä. Tai mikäli kuun vaihde osuu viikonlopulle, edeltävän viikon perjantaihin mennessä.

Ilmoita tapahtuma tapahtumakalenterin lomakkeen kautta:
Ilmoita tapahtumasta

Liity kulttuuri- ja vapaa-aikapalveluiden sähköpostilistalle

Haluatko tietoa kulttuuritapahtumista? Sähköpostitse tiedotetaan kaupungin ja lähialueen tapahtumista ja näyttelyistä.
Liity sähköpostilistalle lähettämällä yhteystietosi kulttuuriohjaajalle.

Postilistalla oleville paikallisille järjestötoimijoille tiedotetaan myös järjestöjä koskevasta toiminnasta.

Postituslistalta voi halutessaan poistua pyytämällä.
Suonenjoen kaupungin tietosuoja

Kimppakyydillä tapahtumiin

Yhteisiä kimppakyytejä alueen tapahtumiin pyritään järjestämään tarpeen mukaan. Kulttuuriohjaajalle voi ilmoittaa tarjouksen tai tarpeen kyydistä.
Ilmoita viim. 2 päivää etukäteen jos
- liikut autolla tapahtumaan tai tilaisuuteen ja kyytiisi mahtuu
- toivoisit kyytiä


Suonenjoen koulujen kulttuurikasvatussuunnitelma

Suonenjoen koulujen kulttuurikasvatussuunnitelma antaa raamin koulun ja kulttuuritoimijoiden yhteistyölle sekä lapsen kulttuuri-identiteetin huomioimiselle. Lähtökohtana on paikkakunnan ja alueen oma kulttuuriperintö ja -tarjonta. Tavoitteena on antaa tilaa lasten ja nuorten omaehtoiselle toiminnalle. Kulttuuriopetussuunnitelman tavoitteena on, että jokainen oppilas saa kokemuksia ja elämyksiä eri taiteenlajeista kouluaikanaan

Suonenjoen koulujen kulttuurikasvatussuunnitelma

Sisä-Savon kulttuurikysely

Käskynkkää - Sisä-Savon lähikulttuurin kehittämishanke toteutti vuoden 2016 alkupuoliskolla seutukunnan alueella kuntien kulttuuripalveluihin liittyvät kyselytytkimuksen.

Kyselyn kertoo asukkaiden mielipiteitä oman kunnan ja Sisä-Savon kulttuuritarjonnasta, harrastusmahdollisuuksista ja tapahtumatiedottamisesta.

Kyselyiden loppuraportit ja tutkimuksen tulokset luettavissa alla olevista linkeistä:

Sisä-Savon kulttuurikysely

Suonenjoen kulttuurikyselySuonenjoen kaupungin taidekokoelmat

Suonenjoen kaupungin taidekokoelmien teokset on hankittu ja vastaanotettu lisäämään julkisten tilojen ja kaupungin tilojen, niin niiden asiakkaiden kuin työntekijöidenkin viihtyvyyttä. Samoin kokoelmien teokset toteuttavat tärkeää tehtäväänsä tallentamalla alueen ja aikakautensa elämää, kokemuksia ja ajattelua. Suonenjoen kaupungin taidekokoelmiin sisältyy eri tekniikoilla toteutettuja niin paikkakuntalaisten, alueellisten kuin valtakunnallisesti vaikuttaneiden taiteilijoiden teoksia 1920-luvulta alkaen.


Taidekokoelmien teokset on sijoitettu kaupungin julkisiin tiloihin, kirjastoon ja virastoihin sekä kouluille, osa teoksista on tallennettu arkistoon. Lisäksi kaupunkikuvaa elävöittävät ulkoveistokset ja muistomerkit.


Lisätietoa ulkoveistoksista sivulla:

Nähtävyyksiä


Linkkejä tapahtuneisiin

Maaseutuparlamentin kulttuuriretki

Vuonna 2017 Leppävirran Maaseutuparlamentista järjestettiin Kulttuuria ja hyvinvointia Suonenjoella -kuntavierailu, joka sisälsi kulttuurikohdevierailuja sekä kulttuurin nykytilaa käsittelevän seminaari-iltapäivän ja työpajatyöskentelyä luovin menetelmin.

Alla olevissa linkeissä Suonenjoelle järjestetyn kulttuuriretken ja seminaarin tapahtumia.

Kulttuuria oppien ja tehden -seminaaripäivän työpajojen videokooste:
Jonkun täytyy hehkua, jotta muut voivat syttyä

Blogikirjoitus kulttuuriretkestä